16 mrt 2024


Zaterdag 16 mrt 2024: DRUIVENTROS tornooi in Berkel-EnschotReeds vroeg vertrokken vanuit Antwerpen en de parking 6 schakers van onze RAPID LINKEROEVER club richting NL, meer bepaald Berkel-Enschot (tussen Tilburg en 's Hertogenbosch).

Onderweg in Auto 1 zaten Serge, Erik-Jan en Hugo. Auto 2 was gevuld met Camille en Rudy en auto 3 werd bemand en bestuurd door Geert, die vanop de parking in Lokeren vertrok.

Omstreeks 09:00 arriveerde auto 1 op de parking van het Druiventros Hotel (Thuishaven van de organiserende schaakclub 'De Oude Toren') dat de thuisbasis was geworden als opvangcentrum

voor vluchtelingen, die er een bed, ontbijt, lunch en diner elke dag kregen. Reden waarom je geen kamer kon boeken denk ik dan... Vlug een koffie gedronken in het restaurant vh hotel om de reis door te spoelen,

en dan togen we naar de speelzaal waar we ons inschrijfgeld betaalden en in ruil een bonnetje kregen voor onze lunch en een notablokje om onze zetten te noteren. 

Aan de receptie wat jetons gekocht om te drinken en daar kregen we dus te horen wat er met het hotel gebeurd was. Blijkbaar was auto 2 ondertussen ook gearriveerd, maar waren beide mannen

eerst hun kamer gaan inspecteren om te kijken of er geen verdwaalde Afghaanse schone in hun bed lag. Niet dus, want ze kwamen gezwind uit de wind gestapt en gingen zich ook naar de zaal begeven.

Gelijk kwam ook Geert de deur binnengewandeld en zaten we vlug samen aan 'onze tafel in het restaurant' om de strategie te bespreken olv Serge.

Eindelijk was het tijd om te beginnen schaken; het was ondertussen erg druk geworden en het was drummen om door de bar in de speelzaal te raken, waar het krioelde van de zenuwachtige schakers.

Serge zou aantreden in groep B en de anderen gingen voor groep C. De paringen verschenen op het bord en we konden eindelijk plaatsnemen achter de borden!

Ronde 1 zou voor onze groep net een kleine winst opleveren: Erik-Jan, Geert en Hugo wonnen hun wedstrijd. Ronde 2 werd een teleurstelling met enkel overwinningen voor Erik-Jan en Camille.

Ronde 3 weer een teleurstelling met één overwinning voor Geert en twee halfjes voor Hugo en Rudy. Stand bij de rust, voor de lunch: Erik-Jan 2, Geert 2, Hugo 1,5, Camille 1 en Rudy 0,5 op 3.

Ook Serge had wat tegenstand maar stond toch op een goed gemiddelde: 

Als lunch werd ons een heerlijk tomatensoepje voorgeschoteld met drie balletjes erin, gevolgd door een bruin bolletje met kaas en eentje met ham. Dessert was er jammer genoeg niet.

Nog wat gedronken en we waren weer opgeladen voor de strijd!

Ronde 4 bracht winst op voor Geert en Erik-Jan en een verdienstelijk gelijkspel voor Rudy. Ronde 5 was beter: Camille een halfje, Geert, Hugo en Rudy een heel punt.

Ronde 6 was met de hakken over de sloot: Hugo en Rudy wisten de punten bij zich te houden en Erik-Jan stond remise toe... of was hij er tevreden mee?

Ronde 7 mag je zelf uitvissen, maar hieronder zie je de eindstand van alle spelers!

Nog te vermelden dat Geert met z'n 7de plaats op 56 schakers de beste was van onze groep, gevolgd door Hugo (17de), Erik-Jan (28), Rudy(38) en Camille (39) vlak achter z'n compaan.

Serge werd verdienstelijk 9de op 36 schakers. Dit zijn de rangschikkingen volgens alle punten: weerstandspunten , enz. enz.


Na nog wat gedronken te hebben reden we naar den Chinees... Deze reis, een waar avontuur moeten jullie maar zelf opvragen bij de hoofdspelers, maar voor sommige spelers werd het alsnog een waar

eetfestijn, voor anderen werd het een drama, maar gegeten hebben we toch allemaal!

We kijken alvast uit naar de volgende jaargang in Berkel-Enschot.


Klassement

16/03/2024

Reeks 1


1

Geert

7

5,0

2

Serge

7

4,5*

2

Hugo

7

4,5

4

Erik-Jan

7

3,5

5

Rudy

7

3,0

5

Camille

7

3,0